Bahan-bahan ( 5org )
- 24 kpg biskut (tanpa krim kat tengah)
- 50g non-salt butter (dicairkan)
- 200g blueberry (dlm tin pon bole)
- bhn A: 30g gula, 2 sudu teh perahan lemon, 1/4 cwn air
- 120g creamcheese
- 30g gula halus
- 70cc (atau ml) plain yogurt
- bhn B: 2 sudu teh serbuk gelatin dan 2 sudu besar air
- air perahan lemon
Cara-cara
-
biskut yang telah dihancurkan -
biskut digaul bersama butter -
campuran bahan A - bhn A: 30g gula, 2 sudu teh perahan lemon, 1/4 cwn air
- 120g creamcheese
- 30g gula halus
- 70cc (atau ml) plain yogurt
- bhn B: gelatin dicairkn dlm air. Ketepikan.
-
campuran gula halus dgn cream cheese -
masukkan yogurt -
masukkan blueberry -
masukkan dlm peti sejuk -
masukkan balki blueberry - lepas diratakn keseluruh bekas, sejuk beku kn sampai la kek ni betul2 keras. Lepas tu boleh la dimkn masa sejuk2.
- tips: ms nk kuarkn kek ni dr bekas kdg2 susah skit. Kalo nk senang, tekapkn bekas kek dgn kain(atau tuala kecil) basah yg telah dipanaskn dlm oven sebentar. Kemudian baru keluarkn kek.
No comments:
Post a Comment
Komen Anda di sini....